Помідори мариновані половинками
- На одну літрову банку: 8-12 шт. помідорів, 3 зубчики часнику, 1 цибуля, 10-15 горошин чорного перцю, 2 ч. ложки солі без гірки (не йодованої), 2 ст. ложки цукру без гірки, 1 ч. ложка оцту, 1 ст. ложка олії, зелень петрушки, любистку (1 гілочка).
З помідорів зрізати основу і розрізати навпіл. Зелень порізати. Цибулю порізати кільцями, часник – шматочками. На дно банки покласти спеції, зелень, цибулю, помідори (вертикально, розрізом до стінок). Наповнивши половину банки, знов викласти зелень і цибулю, насипати сіль і цукор, заповнити помідорами до верху, зверху покласти часник, цибулю, зелень. У банку налити олії та оцет, залити окропом до самого верху, накрити кришками. Стерилізувати 20 хв з моменту закипання. Закрутити, перевернути.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Детальніше весь процес приготування можна переглянути у відео
Спробуйте також приготувати:
-
Мариновані помідори з гірчицею. Улюблені помідори дітей та онуків
-
Консервовані помідори з цибулею та петрушкою
Post Views: 89