як чистити смартфон клавіатуру і мишку

Навіщо і як правильно дезінфікувати смартфон, клавіатуру і мишку

Поверхня мобільного телефону в середньому містить 17 тис. часточок бактерій, що в рази більше ніж на сидінні унітаза.
Як часто ви миєте руки? А свій смартфон? Ні, смартфони не треба мити. А от що не завадило б – це регулярно протирати та дезінфікувати телефон, а також клавіатуру і мишку.
88% людей беруть смартфон із собою в туалет, а потім несуть на кухню, де користуються ним, поки готують сніданок, обід чи вечерю.
Поверхня мобільного телефону в середньому містить 17 тис. часточок бактерій, що в рази більше ніж на сидінні унітаза. На них знаходять також і такі патогени, як кишкова паличка та золотистий стафілокок.

Що ж робити?

Центри з контролю та профілактики захворювань США рекомендують чистити ваші гаджети – телефони, планшети, навушники, клавіатури – причому кожного дня! Як це зробити, радять у Міністерстві охорони здоров’я МОЗ України.

Як чистити не можна?

  • Не заливайте рідини в отвори смартфона.
  • Не занурюйте його в рідини.
  • Не використовуйте жорсткі тканини та абразивні засоби (пасти, порошки), які можуть пошкодити екран.
  • Не використовуйте чистий спирт та мийні засоби з хлором.

Що радять виробники смартфонів

Samsung для дезінфекції смартфонів радить користуватися 70%-им розчином етанолу чи ізопропілового спирту.

Apple рекомендує використовувати дезінфекційні серветки, що містять 70‑відсотковий розчин ізопропілового спирту для очищення будь-яких твердих непористих поверхонь. Звичайні вологі серветки очищують видимий бруд, але не знищують мікроби.

Google пропонує чистити телефон тканиною, злегка змоченою мильною водою. Стежте, щоб волога не потрапила всередину!

Як правильно чистити смартфон?

  1. Відімкніть пристрій із живлення та вимкніть, зніміть чохол або футляр
  2. Візьміть м’яку тканину без ворсу, наприклад, із мікрофібри, змочіть дистильованою водою або 70% розчином спирту.
  3. Обережно протріть передню і задню частину пристрою. Обережно, не тисніть.

Як чистити клавіатуру і мишку

  1. Вимкніть комп’ютер!
  2. Переверніть клавіатуру на бік або догори ногами і потрясіть.
  3. Прокручуючи звичайний пензлик для малювання з натурального ворсу, повимітайте сміття між клавішами. Пензлик вичищає крихти, а також збирає пилюку.
  4. Потім протріть поверхню кнопок за допомогою вологої серветки для ноутбука. Замінити спеціальну серветку, призначену для догляду за оргтехнікою, можна спреєм для екранів: збризніть м’яку ганчірочку або спонж і протріть кожну клавішу.
  5. Не використовуйте класичні спиртові серветки: фарба, яка використовується для позначення букв і інших символів, зітреться, а клавіші згодом будуть залипати.
  6. Хороший варіант – спеціальна липка субстанція – “лизун”. Вона кріпиться на клавіатуру, прилипаючи до неї, а потім – забирається: на неї налипають крихти, пил і інше дрібне сміття.
  7. Для дезінфекції нанесіть дезінфікуючи засіб (60% етанол або 70% розчин ізопропілового медичного спирту) на серветку з мікроволокна, протріть клавіатуру і залиште до повного висихання на 3-4 хвилини. У жодному разі не наносьте засіб безпосередньо на клавіатуру!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook