торт з малиною

Торт з малиновим конфі та компоте: три вишукані рецепти

У сезон малини неодмінно приготуйте торт з малиновим конфі або компоте, ягідним прошарком. Для вас три перевірені рецепти тортів з малиною.

торт джоконда

Торт “Джоконда”

  • Тісто для бісквітного рулету: 4 яйця, 80 г цукру, 90 г муки, 45 г води, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванілі, дрібка солі.
  • Крем: 150 г вершків, 50 г цукрової пудри, 150 г крем-чізу. Ягідне компоте: 300 г ягід, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст. ложки цукру.
  • Для мусу: 3 жовтка, 3 ст. ложки цукру, 350 г молока, 20 г желатину, 250 крем-чізу, 250 г вершків або сметани, 50 г цукрової пудри, 1 п. ванілі.

Коржі

Яйця збити з цукром до пишної маси, додати воду, борошно, розпушувач, сіль, ваніль. Випікати на деку 30×40 см, 10-12 хв при 180-200 ОС.

Крем

Вершки, цукор і крем-чіз збити до пишної маси.

Компоте

Ягідну масу, цукор і крохмаль змішати і проварити до легкого загустіння.

Мус

Жовтки, цукор змішати, об’єднати з молоком, зварити крем до легкого загустіння, додати набряклий желатин, гарно вимішати, остудити. Збити крем-чіз, вершки і пудру, об’єднати із заварним кремом.

Зібрати торт

Розрізати тісто на рівні смужки шириною приблизно 5-6 см кожна. Зверху викласти ягідне компоте, потім крем-чіз, дати настоятися 30 хв. Потім обгортати смужку за смужкою навколо трубочки (я використала свічку діаметром 2 см, загорнуту у фольгу; можна використати чарку абощо). Таким чином сформувати круглий торт, настояти у холодильнику приблизно годину, за цей час приготувати мус.
Навколо торта встановити роз’ємне кільце з ацетатною плівкою (відстань між тортом і кільцем приблизно 1 см). Залити мус довкола і зверху  і всередину, де була свічка або чарка. Поставити в холодильник на 3-4 год. Потім забрати кільце та плівку, прикрасити на ваш смак.
Рецепт і фото Валентини Янчук
торт з малиновим конфі

Шоколадний торт з малиновим конфі

  • Форма  25 см. Для шоколадного бісквіту: 6 яєць, 7 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки олії, 50 г розтопленого масла, 3-4 ст. ложки міцної кави, 4 ст. ложки какао, 4 ст. ложки борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
  • Для ванільного бісквіту: 4 яйця, 5 ст. ложок цукру, ваніль, 2 ст. ложки олії, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Вершковий крем: 1 л вершків (36%), 200-300 г пудри.
  • Форма 23 см. Малинове конфі: 400 г малини, перемеленої з цукром (свіжої чи замороженої), 200 г води, 20 г желатину, розчиненого у 100 г води.

Шоколадний бісквіт

Готовий корж розрізати на 2 частини. Білки відділити від жовтків. Білки добре збити з дрібкою солі і 4 ст. ложками цукру у піну. Окремо жовтки збити з 3 ст. ложками цукру до посвітління, додати олію, розтоплене масло, каву. Додати какао, все гарно розмішати міксером. Легенько додати білки, розмішуючи лопаткою. Просіяти в тісто борошно з розпушувачем. Пекти при 180 ОС 40-45 хв до сухої палички.

Ванільний бісквіт

Білки відділити від жовтків. Білки добре збити з дрібкою солі і 3 ст. ложками цукру у піну. Окремо жовтки збити з 2 ст. ложками цукру, додати ванільний цукор, збивати поки не побіліють. Додати олію. Потім з’єднати масу з білками, додати просіяне борошно з розпушувачем. Випікати при 180 ОС 30-40 хв до сухої палички.

Сироп для просочування коржів (за бажанням)

3 ст. ложки цукру залити 1 скл. води і закип’ятити. Коли охолоне додати 50 г міцної кави і 3 ст. ложки коньяку (за бажанням).

Малинове конфі

Малинове пюре перетерти крізь сито. Додати цукор, воду і набухлий желатин. Довести до кипіння і залити у форму. Залишити до повного охолодження у холодильнику.

Крем

Добре охолодженні вершки збити з пудрою до стійких піків. Крем надзвичайно простий, але дуже легенький, ніжний та повітряний.

Зібрати торт

Шоколадний бісквіт, крем, білий бісквіт, крем, конфі, крем шоколадний бісквіт.
Рецепт і фото Надії Бутин
наполеон з малиновим конфі

Торт “Наполеон” з кремом “Дипломат” і компоте з малиною та смородиною

  • Тісто: 700 г борошна, 250 г масла, 180 г води, 1 яйце, 1 ст. ложка оцту, дрібка солі.
  • Крем: 500 г вершків, 750 г молока, 3 яйця, 200 г цукру, 3-4 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 2 п. ванільного цукру, 1 лимон.
  • Компоте: 200 г морожених або свіжих ягід, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 50-70 г цукру, 50 г води.

Тісто

У борошно втерти масло. У воду вбити яйце, додати оцет і сіль – все розколотити і влити у масляно-борошняну суміш. Швиденько замісити тісто. Розділити на кульки і на 2 год покласти у холодильник. Вага кульок залежить від діаметру майбутнього торта. 12-14 кульки вагою 70-80 г на торт 26 см, 16-18 кульок вагою 50-55 г на торт 20-22 см. Випікати 3-5 хв при 220-230 ОС.

Заварним крем

500 г молока розігріти з тертою цедрою 1 лимона. Окремо змішати яйця, цукор, крохмаль, склянку молока. Все влити у розігріте молоко, заварити крем. Зняти з вогню і додати сік 1 лимона і 2 пак. ванільного цукру, повністю охолодити. Збити вершки і порційно додати до холодного заварного крему.

Компоте

Окремо змішати малину або смордину з цукром, 50 г води і 1 ст. ложкою крохмалю. Проварити до легкого загустіння. Зняти з вогню і додати 1 ч. ложку соку лимону. Охолодити.

Зібрати торт

Корж, крем, ягідне компоте, корж… і так до кінця. Обмастити кремом боки торта і верх і обсипати крихтами. Прикрасити на свій смак.

Рецепт і фото Валентини Янчук

Читайте також:
  • Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
  • Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook