Торт “Джоконда”
- Тісто для бісквітного рулету: 4 яйця, 80 г цукру, 90 г муки, 45 г води, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванілі, дрібка солі.
- Крем: 150 г вершків, 50 г цукрової пудри, 150 г крем-чізу. Ягідне компоте: 300 г ягід, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст. ложки цукру.
- Для мусу: 3 жовтка, 3 ст. ложки цукру, 350 г молока, 20 г желатину, 250 крем-чізу, 250 г вершків або сметани, 50 г цукрової пудри, 1 п. ванілі.
Коржі
Крем
Компоте
Мус
Зібрати торт
Шоколадний торт з малиновим конфі
- Форма 25 см. Для шоколадного бісквіту: 6 яєць, 7 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки олії, 50 г розтопленого масла, 3-4 ст. ложки міцної кави, 4 ст. ложки какао, 4 ст. ложки борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
- Для ванільного бісквіту: 4 яйця, 5 ст. ложок цукру, ваніль, 2 ст. ложки олії, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
- Вершковий крем: 1 л вершків (36%), 200-300 г пудри.
- Форма 23 см. Малинове конфі: 400 г малини, перемеленої з цукром (свіжої чи замороженої), 200 г води, 20 г желатину, розчиненого у 100 г води.
Шоколадний бісквіт
Ванільний бісквіт
Сироп для просочування коржів (за бажанням)
Малинове конфі
Крем
Зібрати торт
Торт “Наполеон” з кремом “Дипломат” і компоте з малиною та смородиною
- Тісто: 700 г борошна, 250 г масла, 180 г води, 1 яйце, 1 ст. ложка оцту, дрібка солі.
- Крем: 500 г вершків, 750 г молока, 3 яйця, 200 г цукру, 3-4 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 2 п. ванільного цукру, 1 лимон.
- Компоте: 200 г морожених або свіжих ягід, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 50-70 г цукру, 50 г води.
Тісто
У борошно втерти масло. У воду вбити яйце, додати оцет і сіль – все розколотити і влити у масляно-борошняну суміш. Швиденько замісити тісто. Розділити на кульки і на 2 год покласти у холодильник. Вага кульок залежить від діаметру майбутнього торта. 12-14 кульки вагою 70-80 г на торт 26 см, 16-18 кульок вагою 50-55 г на торт 20-22 см. Випікати 3-5 хв при 220-230 ОС.
Заварним крем
500 г молока розігріти з тертою цедрою 1 лимона. Окремо змішати яйця, цукор, крохмаль, склянку молока. Все влити у розігріте молоко, заварити крем. Зняти з вогню і додати сік 1 лимона і 2 пак. ванільного цукру, повністю охолодити. Збити вершки і порційно додати до холодного заварного крему.
Компоте
Окремо змішати малину або смордину з цукром, 50 г води і 1 ст. ложкою крохмалю. Проварити до легкого загустіння. Зняти з вогню і додати 1 ч. ложку соку лимону. Охолодити.
Зібрати торт
Корж, крем, ягідне компоте, корж… і так до кінця. Обмастити кремом боки торта і верх і обсипати крихтами. Прикрасити на свій смак.
Рецепт і фото Валентини Янчук
- Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
-
Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!