Дріжджові рогалики
200 г масла, 100 г сметани, 100 мл молока, 2 яйця, 5 скл. борошна, 4-5 ст. ложок борошна, дрібка солі, 100 г дріжджів, цедра лимона, вишні у своєму соку, макова начинка.
До борошна додати яйця, розтерті з цукром, м’яке масло, сметану, розчинені у теплому молоці дріжджі, цедру з лимона. Замісити тісто. Розділити його на 8 частин і поставити в холодильник на 2 години.
По черзі діставати кожну частину тіста, розкочувати коло і ділити на 8 сегментів. Накладати начинку і формувати рогалики.
Викладати рогалики на деко на 20 хв, щоб підросли. Тоді зверху змастити яйцем. Випікати при температурі 180 градусів 20-25 хв. Готові рогалики за бажанням посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Радимо також інші перевірені рецепти рогаликів:
- Рогалики на мінеральній воді: рецепт – люкс!
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)