варення вишня в шоколаді

Варення “Вишня в шоколаді” з коньяком. На смак, як шоколадні цукерки

Колись знайшла рецепт варення "Вишня в шоколаді". Зробила на пробу. Дуже смачне! Вже кілька років готую тільки так, тільки кожен раз більше порцій!

Варення “Вишня в шоколаді” з коньяком

1 кг вишень (вага без кісточок), 0,8-1 кг цукру. Вишні засипати цукром, залишити на ніч, закип’ятити, остудити. 

Додати 1 плитку екстра-чорного шоколаду, 100 г хорошого какао, 50 мл коньяку (можна без), можна ваніль. Кип’ятити 10 хв, помішуючи.

Викласти у стерильні банки, закрутити. Варення гусне дуже швидко, смак надзвичайний, шоколадний. Коньяк не відчувається, тільки аромат. Дуже схоже на цукерки “Вишня в шоколаді”.

Я трішки рецепт спростила. Засипала вишні частиною цукру. Коли вони пустили сік, злила його, а решту цукру засипала в вишні, проварила і далі по рецепту. А з соку зробила наливку, додавши горілки.

Таке варення дуже смакує з морозивом або вершковим желе. А з млинцями і батоном виходить справжній десерт!

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook