Реабілітація після інсульту в Києві

Щоб організм повернувся до того стану, в якому перебував до інсульту, потрібно немало часу (частіше за все, не менше як пів року). В цей період необхідно проходити реабілітацію: комбіновано застосовувати фізичну, медикаментозну, психологічну терапію.

Не так давно інсульт асоціювався у людей зі старістю, але зараз ця хвороба, як показує статистика, «молодшає». Інсульт проявляється гострим порушенням кровообігу у головному мозку.

Розрізняють два типи інсультів: геморагічний (розвивається на тлі підвищеного тиску і призводить до розриву судин головного мозку) та ішемічний (виникає найчастіше через закупорку судини тромбом, що призводить до порушення процесів кровопостачання).

Незалежно від типу інсульту, після нападу близько 60% людей стає нездатними виконувати різні життєві функції. На жаль, ця хвороба посідає друге місце у світі серед «вбивць» людства.

Найчастіше наслідками інсульту є рухові і мовні порушення, а також когнітивні та емоційні розлади. В різній мірі всі вони можуть бути оборотними у випадку активної реабілітації після того, як трапився інсульт. Якщо почати програму реабілітації в перші три місяці, це збільшить шанси відновити до 90% функцій організму, які були втрачені. Персональна робота з кожним окремим пацієнтом є значно ефективнішою, ніж отримання загальних рекомендацій, оскільки дисфункції організму у кожного пацієнта індивідуальні.

Щоб отримати професіональне лікування після інсульту, яке б значно пришвидшило процес відновлення організму, багато людей звертається до реабілітаційного центру Life-House* у Києві.

Сайт центру Life-House – https://life-house.ua/center/.

реабілітація після інсульту

Які послуги пропонує реабілітаційний центр?

Life House – реабілітаційний центр європейського зразка у Києві, в якому пацієнта будуть обслуговувати кваліфіковані фахівці. Вони пропонують ефективні індивідуальні програми різного ступеня інтенсивності, спрямовані на відновлення рухових, когнітивних, мовних та інших функцій організму. Повне відновлення можливе лише у випадку комплексного підходу, при якому залучені мультидисциплінарні лікарські команди, що дає можливість отримувати поступовий, але видимий результат.

Пацієнтам центру реабілітації Life-House забезпечують:

  • цілодобовий догляд та перебування в комфортних умовах у стаціонарі;
  • супровід лікарів в період після реабілітації, отримання консультацій фахівців (лікаря-невролога, лікаря фізичної та реабілітаційної медицини (ФРМ) та інших);
  • отримання послуг висококваліфікованого медперсоналу, який складає індивідуальну програму відновлення з урахуванням наявності супутніх захворювань, результатів різноманітних діагностик та поточних показників;
  • проходження процедур з використанням спеціальних пристосувань та обладнання;
  • застосування визнаних у світі практик з лікування та реабілітації;
  • чітке дотримання графіку занять, харчування, прийому ліків та проведення інших процедур по відновленню організму.

Чому реабілітація після інсульту вкрай важлива?

Щоб організм повернувся до того стану, в якому перебував до інсульту, потрібно немало часу (частіше за все, не менше як пів року). В цей період необхідно комбіновано застосовувати фізичну, медикаментозну, психологічну терапію. Погодьтеся, що в домашніх умовах дуже складно виконати всі вимоги та рекомендації, оскільки родичі переважно не володіють професійними навичками, не здатні організувати наявність обладнання, на якому можна було б виконувати оздоровчі вправи. І це є нормальним, бо квартира чи будинок не пристосовані для цього, та не кожен родич є медпрацівником.

Саме тому слід звернутися в спеціалізований медичний заклад, де вам нададуть професійну допомогу. Таким закладом безперечно є центр реабілітації Life-House. Він приймає пацієнтів, які перебувають на різних стадіях одужання та забезпечує ефективне та правильне лікування.

Під час кожного етапу реабілітації організм буде адаптуватися до нових умов, відпрацьовуючи знов здобуті навички та вміння. Фахівці центру мають необхідний досвід, який прискорить процес відновлення організму. Висококваліфікована команда Life-House завжди готова полегшити та покращити ваше життя чи життя рідних для вас людей, в яких стався інсульт.

*Ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики видано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 18.09.2020 № 2126

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook