Яблучний пиріг
Форма 29Х32 см. 400 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 250 г маргарину, 150 г цукру, 4 яйця. Начинка: 600-800 г яблук, 150 г цукру, 4 ч. ложки крохмалю.
До борошна додати розпушувач, перемішати. Додати маргарин, перетерти в крихту. 4 жовтки збити з цукром, влити до борошна, замісити тісто. Поставити в холодильник на 30 хв.
Тісто розкотити, викласти у форму, формуючи бортики. Яблука почистити, нарізати дольками, рівномірним шаром викласти на корж. Поставити в духовку при 180 ОС десь на 20-25 хв. Орієнтуватися на свою духовку.
Білки збити з цукром до утворення густої і пишної піни, додати крохмаль, перемішати. Викласти на яблука. Випікати ще орієнтовно 20 хв. Можна використати і інші фрукти, але з яблуками мені найсмачніший.
Рецепт і фото Маї Рабтсун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 28