березовий сік

Березовий сік, який подобається всім, – з апельсином або лимоном

Якщо ви хочете закрити березовий сік і шукаєте вдалий рецепт консервування - ви його знайшли! Найсмачніший березовий сік з лимоном або апельсином!

У нашій сім’ї всі люблять березовий сік! А найсмачніший з-поміж усіх рецептів консервування – березовий сік з апельсином і лимоном. Такого закриваю найбільше.

Березовий сік з лимоном або апельсином

Можна додавати апельсин, можна – лимон. Це вже що ви більше любите. Хоча сильно це на смак не впливає, але спробуйте і так, і так. У кожну 3-літрову банку потрібно покласти 2-3 скибочки апельсина або лимона (перед цим ретельно вимити, ошпарити окропом). Залити підсолодженим киплячим березовим соком (перед цим додати лимонної кислоти на кінчику ножа) і закрутити.

Ще дуже смачний з цукерками барбарис або дюшес (покласти по 4-6 цукерок в кожну банку). Плюс 150-200 г цукру і 0,5 ч. ложки лимонної кислоти. Усе прокип’ятити!

У банки потрібно заливати гарячий сік: банку поставити на тарілку і обов’язково в одній руці тримати столову ложку над банкою, щоб не лопнула, і помаленьку лити на ложку киплячий сік! Закрутити металевими кришками, перевернути догори дном і вкутати.

Рецепт Алли Литвинчук

Радимо також інші рецепти приготування березового соку:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook