Зазвичай березовий сік або консервують, або роблять з нього квас. Квас не всім смакує, а от консервований полюбляють усі. Найходовіші рецепти консервованого березового соку – з лимоном або апельсином, з цукерками типу дюшес або барбарис, або ж класика – з цукром і дрібкою лимонної кислоти. Але цей рецепт не схожий на жоден інший. Консервований сік з гілочками смородини має оригінальний смак! Спробуйте закрити і такими способом, хоч кілька баночок на пробу.
Про смородину не хвилюйтеся! Час консервування березового соку збігається із часом, коли обрізають кущі смородини. А це для кущів дуже корисно: після омолодження, кущ рясніше плодоносить. Тому обрізання йому тільки на користь! Також обрізані гілочки можна додавати у чай: дуже смачний!
Консервований березовий сік з гілочками смородини
- 3 л березового соку, 200 г цукру, 5 гілочок смородини.
Ретельно вимити гілочки смородини. Довести сік до кипіння, додати цукор. У кожну трилітрову банку покласти гілочки смородини (десь по 5 штук), залити киплячим соком, закрутити. Банки перевернути догори дном і вкутати. Коли повністю охолонуть, опустити у погріб. Такий сік має дуже оригінальний смак.
Радимо також інші рецепти:
- З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів
- Березовий сік із шипшиною “Як навчила свекруха”