Пляцок “Люблю тебе”
Форма 30/40. Склянка – 250 мл. Тісто: 250 г маргарину, 1 скл. цукру, 6 жовтків, 4 ст. ложки сметани, 500 г муки, 2 ст. ложки розпушувача. На перший корж – 1 скл. горіхів, на другий корж – 200 г кураги, на третій корж – 1 скл. маку, 1 скл. цукру, 100 г масла, 2 яйця, 1 ст. ложка борошна, 1 ч. ложка розпушувача. Для поливки: 6 білків, 1 скл. цукру.
Крем заварний: 0,7 л молока, 4 ст. ложки крозмалю, 1–1,5 скл. цукру, 2 яйця, 200–300 г масла.
- Маргарин розтерти з мукою. Додати сметану, цукор, жовтки, розпушувач і замісити тісто. Розділити на три частини. Розкласти тісто на бляшки.
- Мак запарити. Втерти з цукром. Додати яйця і масло, розтерти. В кінці додати муку і розпушувач, вимішати.
- Для поливки: білки збити з цукром до стійкої піни.
- На перший викласти курагу, на другий – горіхи, на третій – макову начинку. Кожен корж полити зверху збитими білками. Пекти при температурі 180–200 градусів 40-45 хвилин (до сухої палички).
- Крем: половину молока закип’ятити з цукром. Решту молока збити з яйцями і крохмалем, влити тонкою цівкою у кипляче молоко. Постійно помішуючи, врити до загустіння. Повністю охолодити. Збити масло добіла, по ложці додавати заварний крем.
- Скласти торт: корж з маком, крем, корж з курагою, крем, корж з горіхами.
Рецептом поділилася Нетік