Кухня Рецепти

Торт “Ожина в шоколаді” з карамеллю та вершковим мусом

Цей торт не потрібно розхвалювати. Ви тільки погляньте на поєднання смаків: ніжний бісквіт, ожиновий прошарок, карамель та шоколадний мус. Це щось неймовірне!

04.08.2022 18:12

Торт “Ожина в шоколаді”

Бісквіт

  • (форма 20 см): 4 яйця, 250 г цукру, 200 г борошна, 130 г олії, 100 мл води, 40 г какао, 1 ч. ложка з чубком соди, 1 ч. ложка з чубком розпушувача, 0,5 ч. ложки солі, дрібка ванілі.

Змішати цукор, какао, воду і олію, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню і остудити. Білки збити з сіллю і 100 г цукру до міцних піків. Жовтки ввести в шоколадну масу і теж збити. Змішати в окремому посуді просіяне борошно, ванілін, соду і розпушувач. Всипати цю суміш до шоколадної і розмішати до однорідності. Додати білки, акуратно їх розмішуючи. Форму (19 см) застелити пекарським папером або фольгою. Змащувати нічим не треба. Тісто перелити в форму, накрити верх фольгою, і поставити в духовку, нагріту до 170 ОС. Через 35 хв зняти фольгу, зменшила температуру до 160 ОС і випікати до готовності (1 год 10 хв). Дивіться по своїй духовці. Дістати з духовки, остудити у формі 10 хв, вийняти з форми. Коли повністю охолоне, загорнути у плівку і покласти в холодильник мінімум на 4 год. Виходить бісквіт висотою 7-8 см, близько 750 г. Бісквіт розрізати на 3 коржі. Рецепт бісквіта Марини Белозерової.

Начинка

  • 250 г пюре ожини (або малини без кісточок), 100 г цукру, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 8 г желатину (замочити в 50 г води).
Цукор і крохмаль змішати і висипати в пюре і заварити. Додати розтоплений желатин, залити в форму 18 см і заморозити.

Карамель

  • 300 г цукру, 400 г вершків 30%, 70 г масла, 0,5 ч. ложки солі, 8 г желатину (залити 50 г води).
300 г цукру розтопити до бурштинового кольору. Влити 400 г гарячих вершків 30%. Перемішати і додати 70 г масла і сіль. Проварити до 105 градусів. Коли трошки охолоне, додати розтоплений желатин, перемішати до однорідності.

Мус

  • 3 яйця, 150 г цукру, 100 г масла, 300 г шоколаду, 300 г збитих вершків, 10 г желатину (залити 50 г води), 300 г вершків 30%.  
3 яйця і 150 г цукру розмішати і заварити до легкого загустіння. Додати 100 г масла і все перемішати. Розтопити 300 г шоколаду. Все з’єднати. Додати 300 г збитих вершків і розтоплений желатин. Перемішати все разом до однорідної маси. Зібрати торт в кільці вверх дном. Поставити в холодильник.
Рецепт і фото Оксани Мельничук
Спробуйте також приготувати: