Торт “Бите скло” з печивом “Орео”
- Печиво типу “Орео”, 2 п. персикового йогурту по 400 г, 1 п. сметани 400 г 18% жирності, 30 г желатину, 75 мл води, 100 г цукру. Також 4 п. желе кольорового.
На пачці желе вказано розчинити в 500 мл гарячої води, я зробила на 350 мл, щоб добре тримало форму при нарізанні на кубики, коли застигне. Залити окремо 4 желе. Коли захолоне, порізати кубиками.
Желатин залити 75 мл води. Коли набухне, поставити на водяну баню, щоб розтанув. Сметану, йогурт і мілкий цукор викласти одну ємність, добре перемішати до однорідності. Потім розтоплений желатин влити в йогуртову суміш кімнатної температури і швиденько перемішати міксером, щоб желатин розійшовся в йогуртовій суміші.
До готової суміші йогурту і желатину додати порізане кубиками желе. Добре все перемішати лопаткою і вилити в застелену харчовою плівкою форму, на дно якої викладаю печиво. Верх також вкрити печивом і поставити в холодильник до повного застигання. Чим грубший розмір десерту, тим довше застигає.
Готовий десерт дістати з форми, верх покрити глазур’ю помаранчевою, прикрасити печивом, краї полити розтопленим шоколадом.
Рецепт і фото Nataliia Vytiahlovska
Спробуйте також приготувати:
- Ніжний сирний десерт з ягодами та орео-коржем
- Торт “Святковий”. Схожий на “Тірамісу”, але з печивом “Орео”
Post Views: 100