Яблучний насипний пиріг “Три склянки”
Склянка 250 мл, форма 20 см. 1 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1 скл. манки, 2 ч. ложки розпушувача, 1 скл. теплого молока або 150 г масла або 50 г масла+150 мл молока (нагріти, охолодити), дрібка солі, 7 великих або 8 середніх яблук, солодких та соковитих.
Всі сухі інгредієнти змішати в мисочці. Яблука почистити і крупно натерти. Дно і бортики форми застелити пергаментом. Суху суміш розділити на 4 частини, терті яблука – на 3. Зібрати пиріг: 1 частина сухої суміші, вирівняти, 1 частина тертих яблук, вирівняти, суха суміш і т.д. Верхній шар – суха суміш. Зверху налити 1 скл. молока (тоненькою цівкою), зробити проколи ножем чи шпажкою обов’язково, щоб все молоко рівномірно просочилось: на поверхні молоко не повинно залишитися – це важливо!Якщо додаєте масло – то потерти охолоджене масло на грубій терці зверху пирога. Посипати пелюстками мигдалю. Поставити в духовку, випікати в розігрітій духовці до 180 ОС 40-50 хв до золотистого кольору. Дістати і дати 30 хв постояти після випікання.
В яблука я додала корицю, в один прошарок яблук додала один персик, тоненько нарізаний кільцями. Цей пиріг роблять з молоком або маслом. Я пробувала два варіанти, мені більше подобається з молоком. Начинка можна робити із сиру кисломолочного, також дуже смачно: 1 кг сиру, 2 яйця, цукор, ваніль.
Рецепт і фото Татьяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 40