Кожна господиня прагне приготувати до свята щось смачненьке, щоб порадувати рідних, особливо на Різдво і Новий рік, коли за столом збирається сім’я. Окрім традиційних та нових холодних закусок та гарячих страв, обов’язково готують десерти, які так люблять діти. А щоб солодощі не тільки смакували, а й запам’яталися, їх можна по-особливому прикрасити. Сніжинки, ялинки, зірочки, подаруночки, сніговики, шишки, мандарини – дайте волю своїй фантазії!
Як прикрасити десерти на Різдво і Новий рік
Навіть якщо ви печете традиційний та улюблений у вашій сім’ї торт на Новий рік або Різдво, його можна оригінально по-святковому декорувати.
- Як самостійний десерт або для декору торта на Різдво і Новий рік можна використати медові пряники. Їх можна встановити як топери на шпажках, оздобити бік торта або просто покласти зверху на торт. Додатково медові пряники можна розмалювати глазур’ю (айсингом).
У мене така традиція – перед Новим Роком пекти медові пряники за рецептом Дарії Цвек
- Простий та ефектний декор – шоколадні ялинки: покладіть кілька шматочків шоколаду у кондитерську торбинку і розтопіть на паровій бані або короткими імпульсами у мікрохвильовці. Зробіть візерунок у формі ялинки на фользі, а коли охолоне, перенесіть його на торт або тістечка. Таким чином можна зробити топери, поклавши в основу ялинки шпажку.
- Для декору новорічних та різдвяних десертів можна використати натуральні матеріали: гілочки хвої, ягоди калини або журавлини, мандарини, висушені скибки апельсина, палички кориці, зірочки бадьяну тощо. Але перед тим як класти їх на торт, ретельно вимийте, а ще краще – ошпарте окропом.
- Чудово підкреслять новорічну тематику кольорові цукрові або шоколадні кульки.
- Улюблений десерт можна приготувати у формі ялинки: для торта вирізати ялинку з бісквіта, викласти капкейки або скляночки з десертом ялинкою на столі, порізати тістечка трикутниками і глазур’ю намалювати на них ялиночки, просто викласти ласощі на тарілку у формі ялинки.
- Засніжені ялинки для декору торт можна зробити, мочивши вафельні конуси для морозива у розтоплений шоколад, а потім у повітряний рис, білу цукрову посипку чи кокосову стружку.
Фотоідеї, як прикрасити десерти на Різдво і Новий рік
Post Views: 49