Торт “Сюрприз” із шоколадними кульками та кунжутним коржем

Захотілося торта, але чогось нового і смачного. Вдома знайшлася шоколадні кульки (сухий сніданок), варене згущене молоко та кунжут. І така смакота вийшла!

Торт “Сюрприз” з шоколадними кульками

Бісквіт: 7 яєць, 1,5 скл. цукру, 2 скл. борошна, 3 ч. ложки розпушувача, 1 п. ванільного цукру, 1/4 ч. ложки солі, 3/4 скл. холодної води, 1/2 скл. олії, 1/2 ч. ложки лимонної кислоти.
Жовтки збити з 1 скл. цукру і ванільним цукром, потім додати воду і олію і ще раз збити до пишності. Змішати борошно, сіль, розпушувач. З’єднати суху суміш і яєчну, добре вимішати. Білки збити до стійких піків, поступово додаючи 0,5 скл. цукру. Під кінець збивання додати лимонну кислоту. Білки додати до основної маси і легко вимішати круговими рухами знизу-вверх. Форму для коржа вистелити пергаментом, змастити олією і притрусити злегка борошном. Я пекла 45 хв при 170 ОС. Коли корж охолоне, загорнути його в харчову плівку і поставити в холодильник на декілька год. Потім розрізати його на дві частини.
Корж із кунжутом. 200 г кунжуту, 5 білків, 150 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю.
Я печу такий корж із кокосовою стружкою, але оскільки її вдома не було, то я використала кунжут. Спочатку 200 г кунжуту трохи підсмажити на сковорідці, постійно помішуючи. 5 білків збити до стійких піків, поступово додаючи 150 г цукру. Додати 2 ст. ложки крохмалю і охолоджений кунжут. Легко вимішати. Форму для коржа вистелити пергаментом, змастити олією і притрусити злегка борошном. Пекти до золотистого кольору.
Крем. 200 г шоколадних кульок (сухого сніданку), 100 г шоколаду, 1 б. вареного згущеного молока, 300 г масла. 
Крем. Розтопити плитку шоколаду і вкинула в нього кульки із сухого сніданку “Старт” (200 г). Добре їх обкачати в шоколаді. Викласти на пергамент в один шар і бажано відокремити їх одну від одної, щоб кульки при застиганні шоколаду не утворили один пласт (поки писала, виникла ідея спробувати зробити таки один пласт, кульки і шоколад, і використати його як прошарок між коржами). Може цей момент можна і пропустити, але я подумала, що вони можуть в кремі втратити свою хрусткість, а так вони залишилися хрусткими і ще й з шоколадом.
Вершкове масло збити міксером до білого і пухкого. Поступово додати варене згущене молоко і ще раз добре збити. Вкинути кульки, вимішати.
Скласти торт: бісквіт – крем – корж із кунжуту – крем – бісквіт. Зверзу присипати какао.
Рецепт і фото Лесі Сенько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook