All inclusive вже давно нікого не дивує. Мандрівники все частіше обирають саме такий тип відпочинку – як за кордоном, так і в Україні. Людина впевнена, що таким чином за відносно невелику суму отримає безліч смачної їжі на будь-який смак. Але є одне АЛЕ…
Ковбаски й сосиски
М’ясні напівфабрикати на курортах, попри їх привабливий вигляд, занадто часто не відповідають заявленому складу.
Замість 100% яловичини у них можуть бути субпродукти, куряча шкіра і низькоякісне м’ясо.
І це – якщо вони свіжі, а не зроблені з уже «підгулявших» продуктів.
Салати з майонезом чи йогуртом
Особливо небезпечно вживати такі страви у спеку. Причина проста – чим вища температура повітря, тим більше бактерій ви з’їсте разом із таким салатиком
У найкращому випадку у вас «закрутить у животі», в найгіршому – свою відпустку ви проведете у лікарні.
Суші та роли
З рибними стравами потрібно бути особливо обережними – сира чи недостатньо оброблена риба та ще й у теплі – направду вибухова суміш.
Якщо йдеться про сашимі, то це завжди сире м’ясо!
І морська, і прісноводна річкова риба є переносником багатьох небезпечних захворювань. У ній часто є паразити, якими легко заражається людина. Вживання сирої, недостатньо термічно чи хімічно обробленої риби загрожує зараженням глистами. А в цьому – ну, точно нічого приємного.
Десерти
Нерідко після закінчення терміну придатності їх «підшаманюють» і знову пропонують довірливим туристам.
Не з’їдені учора солодощі легесенько можуть знову опинитися на столі/ І не спокушайтеся на те, що вигляд у них – цілком пристойний. Під горою збитих вершків, фруктів і горішків із сиропом може виявитися чимало несподіванок.
Страви з фритюру
Практично завжди це дуже й дуже жирна їжа. По-перше.
А по-друге, масло у фритюрі коштує грошей, тож мінятися може не так часто, як мало б.
Словом, будьте уважні і бережіть власне здоров’я!