Торт-сирник
Форма 25Х35 см. Склянка – 200 мл. 3 скл. борошна, 250 г маргарину, 0,5 скл. цукру, 2 ч. ложки розпушувача, 6 жовтків, 4 ст. ложки сметани або кефіру.
Сирна начинка: 500 г сиру, 0,5 скл. цукру, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ст. ложка манної крупи, 50 г масла, 50 г кокосової стружки.
Білкова маса: 6 білків, 1 скл. цукру, 2 п. вишневого соку, 400 г сметани 22%.
Крем: 600 г сметани, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 20 г желатину.
Тісто. У просіяне борошно додати холодний маргарин, перетерти, додати розпушувач, цукор, жовтки та кефір або сметану, замісити м’яке тісто, розділити на 4 частини, покласти в холодильник на 2 години.
Сирна маса. У сир додати цукор, манну крупу, крохмаль, яйце, розтоплене масло, кокосову стружку, вимішати.
Білкова маса. Білки збити, додати цукор, збити у круту піну, додати сухий покришений кисіль, ще раз збити.
Розкотити 1 частину тіста, викласти у форму попередньо застелену пергаментом. На тісто викласти сирну масу у вигляді хмаринок, потім білкову масу, затерти другою частиною тіста, випікати при температурі 180 градусів 40 хвилин. Аналогічно приготувати ще один такий корж.
Крем. У сметану додати цукор, ванільний цукор, вимішати (не збивати!), потім додати розчинений желатин, збити міксером до пишної маси.
Змастити пляцок начинками до середини кремом, полити зверху розтопленим шоколадом.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Магдалина Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 31