Кнедлі з картоплі
2,5 кг картоплі, цибуля, сало, яйце, 2 ст. ложки крохмалю, 4-5 ст. ложок борошна.
Найперше приготувати заправку. Багато цибулі посмажити на салі. Кнедлі можна їсти з чим любите: сметана, грибочки, підлива. Ми любимо з цибулькою на салі.
Відварити десь до 1 кг картоплі, зробити пюре, посолити, поперчити, додати засмажку з цибулі. Залишити, щоб остигала.
1,5 кг сирої картоплі потерти на дрібній терці, відкинути на марлю, щоб стекла рідина, добре віддушити. Посолити до смаку, додати 2 ст. ложки крохмалю, 4-5 ст. ложок борошна, 2-3 ст. ложки вареної картоплі, можна 1 яйце і вимішати добре.
Цю терту картоплю набирати столовою ложкою на долоню, розпластати по долоні, покласти зверху варену картопельку і закрутити, ніби стискаючи кулак. Тоді кидати у киплячу підсолену воду і варити до готовності. Кнедлі почнуть спливати і міняти колір. Заправити цибулькою з салом.
Рецепт і фото Лілі Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 45