Торт “Мурашник”
Для тіста: 450 г борошна, 10 г розпушувача, 200 г масла/маргарину, 140 г сметани, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру.
Крем: 400 г масла (82%), 500 г вареного згущеного молока, 150 г горіхів.
Просіяне борошно змішати з розпушувачем. В глибоку миску вилити розтоплене і охолоджене масло. Додати в нього сметану, дрібку солі, цукор і ванільний цукор, гарно вимішати вінчиком до однорідності. До цієї суміші всипати 1/2 борошна, вимішати вінчиком, додати решту борошна і вже руками замісити м‘яке, ніжне тісто. Сформувати кулю, покласти в кульок та відправити до морозилки на 1,5 год. Після цього холодне тверде тісто потерти на грубу терку, або, як я, пропустити через м‘ясорубку з найбільшою сіточкою. Рівномірно розкласти на деко, застелене пергаментом та випікати в попередньо розігрітій до t180 духовці приблизно 40-50 хв. Але так як духовки різні, краще орієнтуватися на золотистий рівномірний колір тіста. Коли тісто охолоне, руками подрібнити його в грубу крихту.
Для крема масло кімнатної температури збити міксером на високих обертах до пухкої білої маси. Продовжуючи збивати, по ложці додаємо згущенку кімнатної температури.
Готувала і фотографувала viktoriyaisayenko
Спробуйте також приготувати: