кіш

Кіш з грибами та куркою – забудьте про піцу!

Що головне у випічці? Правильно, начинка! А цей кіш містить дуже багато начинки - соковите куряче філе, гриби та овочі, і все це у сирному соусі і на крихкому пісочному коржі. Рецепт - пальчики оближеш!

Кіш з грибами та куркою

  • Пісочна основа: 250 г борошна, 100 г масла, 3 ст. ложки сметани, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Начинка: 300 г грибів, 200 г курячого філе, 1 цибулина, 1 морквина, 1/2 червоного перцю, 1 помідор.
  • Соус: 150 г сметани, 2 яйця, 0,5 ч. ложки солі, 100 г потертого сиру, перець, зелень.
Зміщати борошно, сіль, цукор, розпушувач. Додати охолоджене розтоплене масло, розтерти до крихт, додати сметану, замісити тісто, помістити в пакет і поставити в холодильник на 1 год (за той час приготувати начинку). Нарізати всі складники на середні кусочки. Обсмажити цибулю з морквою, додати філе, стушкувати, додати гриби, посолити, поперчити і тушкувати до готовності. Відцідити зайву рідину. Тісто розкотити, покласти у форму з пергаментом (якщо форма силіконова, то не потрібно!), зробити бортики 3 см. На тісто викласти начинку, далі порізаний соломкою перець і скибки помідора. Залити соусом начинку і поставити у розігріту до 170-180 ОС духовку на ~1 год.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook