Одна зубна паста на всю сім’ю чи кожному індивідуальна?

Як вибрати зубну пасту для всіх членів сім'ї? Які бувають види зубних паст та чим вони відрізняються?

Якщо ви користуєтесь універсальною зубною пастою, яку купуєте за акцією в супермаркеті, і не маєте ніяких стоматологічних проблем – ви щаслива людина. Тому що, на жаль, велика кількість людей потребує індивідуального вибору засобів для гігієни ротової порожнини. Вибір пов’язаний з персональними потребами споживача.

Яка зубна паста саме ваша?

Тут все просто – ваша паста та, яку радить ваш стоматолог. Так, регулярні консультації у лікаря, профілактичні огляди, значно економлять бюджет сім’ї. Припустимо, що рекомендована спеціалістом паста вам не сподобалася. Тоді обирати її потрібно з оглядом на потенційні загрози (карієс, кровоточивість ясен, чутливість зубів тощо).

У продуктовому маркеті асортимент обмежений, в аптеці більшість паст – лікувальні. Тому радимо обирати засоби для догляду за ротовою порожниною онлайн. В інтернет-магазині МЕЙКАП представлена продукція відомих брендів: Sensodyne, Aquafresh, Splat,  Parodontax, Lacalut, а також вітчизняних виробників натуральної продукції: Dr.Blanc, Bioton Cosmetics, Detox Expert, Viktoriz Alaska. За посиланням: https://makeup.com.ua/categorys/204443/ є весь асортимент товарів з США, Італії, Австралії, Німеччини, Кореї та ін.

Які пасти взяти для себе, для дітей?

  • Дитячі – оскільки діти до п’яти років ще не можуть ретельно вимивати пасту з рота та проковтують її частинки, у складі засобу немає фтору, формула збалансована спеціально для зростаючого організму. Так, до складу включають різні комплекси з ксилітом для нормалізації флори слизової рота і захисту від карієсу, а також кальцій, магній і фосфор для зміцнення емалі.
  • Гігієнічні – пасти, які можна використовувати всім дорослим членам сім’ї на постійній основі. В таких засобах універсальний склад, що підходить людям, які не мають проблем із зубами, або вони мінімальні.
  • Лікувально-профілактичні – дія направлена на вирішення стоматологічної проблеми. Мають виражений лікувальний ефект, тому їх використовують курсами до 30 днів. 
  • Для здорових ясен – потрібні для заживлення ясен, знімають запалення, виготовляються на основі екстрактів трав, що містять антисептики, компоненти для зменшення кровоточивості.
  • Профілактика карієсу – це засоби, у складі яких є фтор, який зміцнює емаль, уповільнює розмноження бактерій і, відповідно, розвиток карієсу. Знижується і ймовірність запалення ясен.
  • Натуральні – виготовлені з додаванням корисних олій, екстрактів трав, які захищають не тільки зуби, але і ясна.

Зубна паста – це засіб особистого догляду. Навіть у дітей є свої вподобання. Одним подобаються м’ятні пасти, іншим – з ароматом малини, апельсину. Така сама ситуація і у дорослих. Прислухайтесь до себе, розширюйте свої кордони споживача та обирайте засоби гігієни під свої запити. 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook