Торт “Слойка з яблуками”
Форма 24×28, виходить десь 6-7 см заввишки. Тісто: 3 скл. борошна, 4 жовтки, 1 скл. сметани, 250 г маргарину.
Маргарин потерти на терці, додати жовтки, сметану, муку і сікти ножем, поки не стане тісто. Поставити на холод на 2-3 год, а ще краще на ніч. Розділити на 6 частин.
Яблучна маса: 1 кг яблук потерти і тушкувати 15-20 хв, додати 0,5 скл. цукру.
Білкова маса: 4 білки збити в піну, додати 0,5 скл. цукру.
Розмішати білкову масу з яблучною і відставити.
1 частину тіста тоненько розкотити і викласти у форму, зверху викласти і розрівняти 1/3 яблучно-білкової маси, розкотити ще одну частину тіста і накрити нею нижню з яблуками, защипати по краях і наколоти вилкою, щоб тісто не піддувалося. Пекти при 200 ОС десь 30 хв, тісто має підрум’янитись. Спекти треба 3 такі коржі.
Ще смачно виходить з вишнями (закрученим в своєму соку) смачно. Можна дати начинку на свій смак, але торт солодкий від крему буде, тому у коржах має бути начинка з кислинкою.
Заварний крем: 0,5 скл. цукру, 1 ст. ложка борошна, 1 ч. ложка крохмалю, 250 мл молока – збити і заварити. Коли охолоне, збити з 200 г масла.
Перемащений торт поставити на 12 год у холодильник.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 88