“Сметанник”
Коржі: 8 яєць, 300 г цукру, 0,5 л сметани, 2 ст. ложки без чубка амонію, 600 г борошна, 2 ст. ложки какао. Крем: 3 яйця, 200 г цукру, 3 ст. ложки борошна (з чубком), ванільний цукор, 450 г сметани, 300 г масла. Сметана може бути звичайна, магазинна, більше 20%.
8 яєць збити з 300 г цукру в пухку масу. Збивати добре. Додати 0,5 л сметани (у ній розмішати 2 ст. ложки без чубка амонію) і поступово вмішати 600 г борошна. Розділити на дві частини, в одну додати 2 ст. ложки какао. Пекти два коржі (білий і чорний) при 190 ОС 25 хв. Коли остигнуть, розрізати коржі навпіл, виходить два білі і два чорні.
Перемазати сметанним або сметанно-заварним кремом, посипати між коржами чорносливом.
Крем: 3 яйця, 200 г цукру, 3 ст. ложки борошна (з чубком), ванільний цукор, 450 г сметани розмішати і варити до загустіння. Коли остигне, збити з 300 г масла.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 47