Пляцок “Бандерівський” – чудовий рецепт!

Якщо хочете приготувати десерт, щоб був "Вау!" - спечіть пляцок "Бандерівський" У ньому чотири коржі: з сирною, маковою, горіховою і кокосовою начинкою і незвичайний вишневий крем. Це смакота!

Сказати, що пляцок “Бандерівський” смачний – це нічого не сказати. Він дуже-предуже смачний, із багатим насиченим смаком. Так, з його приготуванням трохи треба повозитися, але він того однозначно вартує! Та й виходить великий пляцок – десь 3,5 кг завважки, тож вистачить досхочу посмакувати!

Пляцок “Бандерівський”

Коржі

  • Форма 23Х28 см. 
  • Пісочне тісто: 250 г маргарину, 600 г борошна, 10 г розпушувача (перетерти в крихту і додати: 200 г цукру, 6 жовтків (білки відкласти 2+4), 100 мл сметани.
Жовтки збити з цукром в пишну масу, додаємо до крихти, додати 100 мл сметани, замісити туге тісто. Поділити його на 8 рівних частин. 4 покласти в холодильник, а 4 – в морозилку.

Корж із сирною начинкою

  • Сирна начинка: 500 г сиру (змолоти), 2 яйця, 15 г манки, 20 г крохмалю, 50 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 50 г кураги.
Взяти шматок тіста з холодильника, розкотити, перенести в форму (застелену пергаментом) і викласти сирну начинку. Зверху затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.

Корж із маковою начинкою

  • Макова начинка: 150 г маку (запарити і перемолоти), 50 г розтопленого масла, 10 г розпушувача, додати 2 білки збиті з 100 г цукру до стійкої піни (акуратно перемішати ложкою). Або готову макову масу змішати зі збитими білками.
Розкотити шматок тіста з холодильника, викласти на нього макову начинку і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.

Корж із горіховою начинкою

  • Горіхова начинка: 200 г горіхів подрібнених, 50 г меду, 50 г масла, 50 г цукру. Це все помішувати на сковорідці і карамелізувати на малому вогні 2-3 хв.
Розкотити шматок тіста з холодильника, викласти на нього горіхову начинку і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.

Корж із кокосовою начинкою

  • Кокосова начинка: 4 білки, 100 г цукру збити до стійких піків, акуратно вимішати з 100 г кокосової стружки.
Розкотити шматок тіста з холодильника, викласти на нього кокосову начинку і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв.

Вишневий крем

  • 250 мл вишневого соку, 500 мл води, цукор за смаком (2-3 ст. ложки), 2 п.вишневого  пудингу (але може бути і ванільний чи сметанковий, а як нема пудингу, то можна замінити на 4 ст. ложки крохмалю).
  • Також 400 г масла, 200 г вишень у своєму соку.
Сік з пудингом і цукром розмішати вінчиком і заварити, постійно помішуючи. Накрити плівкою впритул, щоб не обвітрювався, і охолодити. Масло і заварний крем мають бути однієї температури! 400 г масла збити з 2-3 ст. ложками пудри, по столовій ложці додати заварну масу і весь час збивати.
Зібрати пляцок: сирний корж + крем + вишні + маковий корж + крем + горіховий корж + крем + вишні + кокосовий корж. Пляцок дуже смачний і великий виходить (більш як 3 кг), але швидко з’їдається.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Надія Мінько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook