Пляцок “Крихкий”. Усе випікається одним коржем!

У розрізі цей пляцок нагадує торт, а насправді коржів і крему у ньому нема - все печеться за раз. І виходить фантастично смачно: між крихкими пісочними коржами соковита сирна начинка. Чудовий рецепт!

Пляцок “Крихкий”

Форма 20Х30 см. 600 г борошна, 250 г маргарину, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 п. (18 г) розпушувача, 2 яйця, 250 г майонезу. 

У просіяне борошно додати холодний маргарин, перетерти в крихту, додати розпушувач, цукор та ванільний цукор, яйця, майонез, замісити м’яке тісто. Поділити тісто на 2 рівні частини, поставити в морозилку на 1 годину.
Сирна начинка: 500 г кисломолочного сиру, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 яйця (збити блендером), додати 2 ст. ложки крохмалю, 100 г сметани (перемішати).
Дістати 1 частину тіста, натерти на застелену пергаментом форму, злегка приплюснути, змастити будь-яким варенням (300 г), я давала яблучне, викласти сирну масу, акуратно розрівняти, посипати 2 ст. ложки какао (через ситечко), натерти другу частину тіста.
Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 1 годину. Остудити повністю у формі. Поставити в холодильник на декілька годин. Посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook