“Яблучний пляцок” з горіховим коржем і хрусткою меренгою

У цьому пляцку ідеальне поєднання горіхового коржа, соковитої яблучної начинки та хрусткої меренги. Він виходить дуже ніжний, ароматний і просто тане в роті!

“Яблучний пляцок”

Форма 20Х30 см. Тісто: 4 жовтки, 100г м’якого (не розтопленого) масла, 150 г сметани, дрібка солі, 10 г розпушувача, 100 г цукру, 100 г мелених волоських горіхів, 160 г борошна. Начинка: 800 г тертих яблук, 5 г кориці, 50 мл соку лимону, 30 г кукурудзяного крохмалю (я дала 1 п. пудингу (40 г). Білкова маса: 4 білки, 150 г цукру, лимонна есенція.
Тісто. Жовтки, масло, сметану, сіль, розпушувач, цукор, цедра, мелені горіхи вимішати міксером. Потім додати борошно і знову вимішати. Воно виходить, як дуже густа сметана.
Яблука натерти, додати корицю, сік лимону, крохмаль і теж все вимішати.
Збити білки до стійких піків, поступово додати цукор і есенцію і збити, щоб цукор розчинився.
Форму застелити пергаментом, змастити олією і вилити досить густе тісто та розрівняти по формі. Зверху викласти яблучну начинку, теж вирівняти і покрити все білковою масою, розрівнявши. Пекти 1 год при 180 ОС. Охолодити у формі.
Рецепт – “Ваніль та шоколад”, пекла та фотографувала Лілія Мацько

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook