Пиріг з сиром та яблуками
Для тіста: 140 г маргарину холодного, 100 г муки, 3 яйця, 100 г цукру, 1,5 ч. ложки розпушувача. 2 яблука.
Маргарин перетерти з мукою, можна міксером з насадками для тіста. Яйця збити з цукром до білої пишної маси, приблизно 8-10 хв. З’єднати дві маси (я змішувала міксером), додати розпушувач і знову вимішати. За бажанням можна додати ванілін. Відставити тісто в бік. Яблука почистити і порізати на тонкі скибки і відставити.
Сирна начинка: 160 г сиру кисломолочного, 1 п. ванільного цукру, 50 г цукру, 1 ст. ложка сметани, 1 яйце.
З’єднати все і перебити блендером або збити міксером, користуючись насадками для тіста. Має вийти гладка, однорідна консистенція.
У мене форма силіконова, діаметром 28 см, я її нічим не змащувала. Металеву потрібно застелити пергаментом. Вилити половину тіста в форму, втопити яблука, добре розрівняти. Викласти сирну начинку, не доходячи 2 см до краю, розрівняти. Вилити 2 ст. ложки тіста, втопити яблука, вилити решту тіста, добре їх “сховати”, розрівняти і відправити в попередньо розігріту духовку до 180 ОС на 30-35 хв. Охолодити в духовці з відкритими дверцятами. Вийняти з форми і можна посипати пудрою.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 96