Пиріжки із викрутасами
900 г борошна + 100 г на підсипання, 0,5 л молока, 100 г масла, 200 г цукру, 3 яйця (у мене домашні), 50 г свіжих пресованих дріжджів, 1 ч. ложка солі мілкої, ванільний цукор 2 п., 40 г олії.
Розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ч. ложкою цукру і 1 ст. ложкою борошна, почекати до підняття шапочки. Тим часом збити трохи виделкою яйця з цукром і додати в борошно, додати ваніль, розтопити масло і з рештою молока додати в борошно, сіль, 40 г олії. Додати дріжджі, що підійшли. Замісити тісто, тісто не забивати борошном, воно має бути м’якеньке, перекласти тісто у добре змащену миску олією, поставити на 1 год в тепле місце. Коли підійде, виробляти пиріжки або булочки без начинки, верх я не змащувала, випікати в духовці при 180 ОС 30-35 хв приблизно до золотистої скоринки.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Читайте також:
-
“Манзарі” – найсмачніші пиріжки, які готують на Вінничині
-
Смачні пиріжки “Навиворіт” з вишнями до чаю
Post Views: 48