Торт “Шоколадний медівник”
Форма 20-22 см. Для коржів: 150 г цукру, 80 г масла, 90 г меду, 5 г соди, 2 яйця, 250 г борошна, 40 г какао.
У сотейнику ретельно змішати цукор, мед, яйця, додати масло, поставити на середній вогонь і варити, поки цукор не розтопиться, помішуючи вінчиком. Далі додати соду і перемішати (маса стане білою і почне підніматися). Всипати какао і перемішати, зняти з вогню і одразу додати борошно, перемішати спочатку лопаткою, потім на столі зібрати у кулю. Замотати у плівку і покласти в холодильник на 2 год.
Тісто поділити на 10-11 частин і кожну розкотити колом 22 см (коржі легко розкочуються), смажити як млинці на сковороді (буквально 1-2 хв з обох боків): нагріти сковорідку на сильному вогні, потім зменшити до середнього і смажити. Сковорода потрібна з антипригарним покриттям, змащувати її нічим не треба. За бажання, коржі можна пекти і в духовці.
Крем: 400 г молока, 3 жовтки, 80 г цукру, 30 г кукурудзяного крохмалю, 120 г білого шоколаду, 300 г вершків (35%) або жирної сметани.
У черпаку з товстим дном з’єднати молоко, жовтки, цукор, крохмаль, добре перемішати і поставити на середній вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи. Щойно крем загусне, перелити його у чашу з шоколадом і перемішати до однорідної маси, накрити плівкою в контакт і поставити в холодильник до повного охолодження. Опісля збити вершки до стійких піків, додати заварну основу і все добре збити.
Змастити всі 10 коржів (з одного коржа зробити крихти), боки і верх торта (можна стиснути кільцем), обсипати крихтами. Крему давати багато, тому що медові коржі добре його вбирають. Поставити торт в холодильник на ніч.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 60