Надзвичайно ніжний медовий рулет
150 г меду (натурального), 70 г сметани (25%), 0,5 ч. ложки соди, 50 г масла, 40 г цукру, 1 яйце, 150 г борошна. Крем: 300 г сметани, 120 г вершків (33%), 60 г цукрової пудри. Для прикраси: 90 г шоколаду, “пупирчаста” плівка.
Соду змішати зі сметаною. Мед, масло, цукор поставити на вогонь, змішати до однорідності, влити сметанну суміш, не перестаючи помішувати, варити 3-4 хв, охолодити. Додати яйце до охолодженої суміші і змішати міксером на малих обертах. Частинами додати просіяне борошно, змішати (маса буде, як густа сметана).
Тісто поділити на 2 частини і випікати 2 однакових коржі на пергаменті при 160 ОС 7-10 хв до золотистого кольору (не засушіть!). Остудити на пергаменті, скручувати не треба: коржі після охолодження і змащування кремом гарно скручуються. Я брала стандартне деко від духовки, застеляла пергаментом і по ньому тонко розмащувала тісто, але не до кінців форми (половину – на одне деко, половину – на друге, приблизно 25х30 см).
Для крему змішати сметану, вершки і пудру, збити до густої маси. Змастити половиною крему один корж, скрутити його в рулет. Решту крему розмазати по другому коржі, покласти на один край скручений рулет і вже все разом знову скрутити (тобто рулет в рулеті), поставити в холодильник.
Розтопити в мікрохвильовці імпульсами шоколад; плівку змастити шоколадом і тоді нею обмотати рулет шоколадом донизу (коли захолоне, плівка дуже легко знімається), залишити в холодильнику хоча б на кілька годин.
За цим же рецептом можна готувати не рулет, а торт.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 29