Пиріг з сиром, маком та чорницями
Форма – 24 см
Основа: 130 г масла, 90 г цукру, 2 яйця, 250 г борошна, 60 г манної крупи, 2 ч. ложки розпушувача, дрібка солі.
Начинка: 450 г сиру, 90 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 4 яйця, 50 г борошна, 1/2 ч. ложка розпушувача,
450 г готової макової суміші, чорниця.
Приготуємо спочатку пісочну основу. Масло кімнатної температури збити до білої пишної маси. По трохи досипаючи цукор, збиваємо до однорідності. Продовжуючи збивати, додаємо по одному яйця, добре збиваємо за кожним разом.
Змішуємо борошно, манку, розпушувач і сіль, просіюємо їх у масляну суміш. Перебити все разом міксером, утвориться груба крихта, яку потрібно вигорнути на харчову плівку, згорнути у кулю (не вимішувати крихту руками) та покласти в холодильник мін. на 1 год.
Сир, цукор, ванільний цукор, яйця перебити блендером до кремоподібної маси. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в сирну масу, добре перемішати до об‘єднання компонентів. На дно форми викласти пергамент, змастити боки і дно олією.
Дістати тісто з холодильника і на притрушеній борошном поверхні розкачати коло діаметром більше ніж форма. Викласти у форму і сформувати бортики. На дно сформованого пирога викладаємо макову суміш, далі викладаємо сирну суміш, засипаємо чорницею (у мене морожена одразу з морозилки і вимішана з 1 ст. ложка борошна). Випікати в попередньо розігрітій до t175 духовці 40-45 хв. Витягнути з форми після того як повністю охолоне.