Соус до м’яса з порічок. Кетчуп – відпочиває!

Соус до м'яса з порічок - це смакота! Торік закривала такий. Пошкодувала тільки про одне - що так мало зробила! Рецепт - супер! Цього року зроблю три порції!

Ягідні соуси до м’яса дуже популярні у різних кухнях світу. Вони чудово доповнюють смак свинини, яловичини і птиці. Соковитий стейк, шашлик або просто шматок добре спеченого м’яса завдяки ягідному соусу по-новому розкриває свій смак. Страва набуває абсолютно нового, незвичайного звучання. Завдяки соусу з ягід, наприклад, порічки ви зможете здивувати навіть вибагливих гостей, які звикли до делікатесів.

У сезон, коли достигають порічки, обов’язково приготуйте хоча б кілька баночок ягідного соусу.

Соус з порічок

800 г порічок, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка солі, 1 лавровий листок, 1/3 ч. ложки меленого гострого червоного перцю, 1/3 ч. ложки кориці, 1/3 ч. ложки меленого мускатного горіха, 0,5 ч. ложки карі, 3 шт. гвоздики, 1 цибулина (кубиками), 2-3 шт. духмяного перцю, 1 ч. ложка насіння гірчиці, 2-3 листки чорної смородини.

Усе в каструлі перемішати і варити 35-40 хв. Як трошки охолоне, перетерти через сито, додати 1 ч. ложку оцту, варити ще 10 хв, закрутити. Я закручувала в маленькі баночки типу як з гірчиці чи ікри.

Рецепт Анжели Федорчук

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook