Пляцок горіхово-медовий. Просто смакота!

Цього року, як ніколи, на цей момент у мене залишилося багато горіхів і меду. Якщо у вас така ж ситуація, пропоную спекти цей неймовірно ніжний, повітряний і нереально смачний тортик.

Пляцок горіхово-медовий

Коржі: 6 яєць, 300 г цукру, 10 г ванільного цукру, 7 г соди, яблучний оцет – погасити соду, 100 г меду (підтопити на водяній бані до однорідності і остудити), 200 г горіхів,  300 г борошна. 

Крем: 200 г масла, 500 г вареного згущеного молока, 1 ст. ложка коньяку, 50 г шоколаду.

Яйця розділити на білки та жовтки. До білків додати дрібку солі і збити на максимальних обкртах до піни. Продовжуючи збивати, поступово порціями додати цукор і ванільний цукор, збити до густої щільної піни, як на безе. Окремо збити жовтки, гашену соду і мед до однорідної пишної маси. До білкової маси додати жовткову і об‘єднати міксером на мінімальній швидкості. Частинами додати грубо посічені горіхи, добре вимішуючи дерев‘яною лопаткою за кожним разом. Так само частинами додати просіяне борошно.

Заготовку тіста умовно розділити на 2 частини. Я ще з кожної частини відібрала по трохи тіста і спекла маленький корж для посипки верха. Деко (у мене 35*25 см) застелити пергаментом, викласти рівномірно 1/2 тіста і спекти корж в попередньо розігрітій до t180 до рівномірного золотистого кольору орієнтовно 10-15 хв. Витягнути з духовки, дати постояти 2-5 хв., перевернути на пласку поверхню, зняти пергамент і знову перевернути, бо верхушка ніжна і щоб вона не прилипла до поверхні на який буде охолоджуватися. Так само спекти другий корж і коржик для посипки.

Масло кімнатної температури збити на високих обертах міксера до пишності. Поступово добавляючи згущенку, збити до однорідності. Вкінці ввести коньяк і збити. Крем розділити на 2 частини, викласти на коржі. Верх посипати крихтою з маленького коржика і потертим шоколадом. Дати пляцку настоятися при кімнатній температурі 1-2 год., тоді прибрати в холодильник на ніч.

Якщо у вас менше деко, тісто діліть на 3 частини і випікайте 3 коржі.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook