Запечені фаршировані кабачки під сирною шубкою
2-3 молодих кабачки, 1 морквина, 1 цибулина, 200-250 ковбаси (можна фаршу), 150 г твердого сиру.
Кабачки розрізати на пеньочки заввишки близько 5 см. Вирізати серединку, щоб залишилися стінки товщиною близько 0,5-1 см. М’якоть порізати шматочками, посолити, залишити на годину, віджати сік. Цибулю обсмажити до золотистого кольору, додати обсмажену моркву, додати ковбасу, порізану шматочками, додати шматочки кабачка. Якщо додаєте фарш, його окремо обсмажити. Посолити, поперчити, можна додати 2 зубці вичавленого або дрібно порізаного часнику, ретельно перемішати, дати трохи охолонути. Наповнити пеньочки фаршем, викласти у деко, змащене олією. Поставити у розігріту до 170 ОС духовку, запікати 30 хв, посипати потертим сиром, пекти ще 10 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку.
Рецепт і фото Олени Качан