Торт “Джоконда”
Тісто для бісквітного рулету: 4 яйця, 80 г цукру, 90 г муки, 45 г води, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванілі, дрібка солі.
Крем: 150 г вершків, 50 г цукрової пудри, 150 г крем-чізу. Ягідне компоте: 300 г ягід, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст. ложки цукру.
Для мусу: 3 жовтка, 3 ст. ложки цукру, 350 г молока, 20 г желатину, 250 крем-чізу, 250 г вершків або сметани, 50 г цукрової пудри, 1 п. ванілі.
Коржі. Яйця збити з цукром до пишної маси, додати воду, борошно, розпушувач, сіль, ваніль. Випікати на деку 30×40 см, 10-12 хв при 180-200 ОС.
Вершки, цукор і крем-чіз збити до пишної маси.
Ягідну масу, цукор і крохмаль змішати і проварити до легкого загустіння.
Мус. Жовтки, цукор змішати, об’єднати з молоком, зварити крем до легкого загустіння, додати набряклий желатин, гарно вимішати, остудити. Збити крем-чіз, вершки і пудру, об’єднати із заварним кремом.
Зібрати торт. Розрізати тісто на рівні смужки шириною приблизно 5-6 см кожна. Зверху викласти ягідне компоте, потім крем-чіз, дати настоятися 30 хв. Потім обгортати смужку за смужкою навколо трубочки (я використала свічку діаметром 2 см, загорнуту у фольгу; можна використати чарку абощо). Таким чином сформувати круглий торт, настояти у холодильнику приблизно годину, за цей час приготувати мус.
Навколо торта встановити роз’ємне кільце з ацетатною плівкою (відстань між тортом і кільцем приблизно 1 см). Залити мус довкола і зверху і всередину, де була свічка або чарка. Поставити в холодильник на 3-4 год. Потім забрати кільце та плівку, прикрасити на ваш смак.
Рецепт і фото Валентини Янчук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 98