сосиски в тісті

Сосиски в тісті по-новому: цікава ідея формування

Сосисками в тісті нікого не здивуєш, але їх усі люблять. Пропонуємо приготувати їх по-новому, оригінально формуючи.

Сосиски в тісті по-новому

  • Для тіста: 300 мл молока, 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 50 мл олії, 7 г сухих дріжджів (або 21 г пресованих), приблизно 450 г борошна. 
  • Для змащування: 1 яйце, 1 ст. ложка молока.
  • Для начинки – 8-10 сосисок.
  • А також: 150 г твердого сиру, 2-3 ст. ложки кетчупу, зелень.
У глибоку миску влити тепле молоко, додати цукор, сіль, сухі дріжджі, олію і одне збите яйце. Поступово додати просіяне борошно, щоб не забивати тісто. Замісити м’яке тісто, яке не липне до рук. Борошно у всіх різне, тому його може знадобитись більше або менше від кількості, що вказана у рецепті. Миску з тістом затягнути харчовою плівкою і залишити приблизно на 1,5 год, щоб добре підросло.
Робочу поверхню присипати борошном, тісто злегка підмісити і розділити на потрібну кількість пиріжків.
У мене було 8 сосисок середніх розмірів, тому зробила 8 кульок. Кожну кульку розкотити (в овал) відповідно до розміру сосиски завтовшки 0,5 см. На середину покласти сосиску, краї добре защипати, як вареник. Перекласти на пергамент, на якому будете випікати. Гострим ножем зробити надрізи уздовж заготовки, з того боку, який не защипували (як на фото). Потім акуратно розгорнути заготівку, формуючи булочку (дивіться фото). Даємо булочкам трохи підійти.
сосиски в тісті
Формування пиріжків “Сосиски в тісті”
Яйце збити зі столовою ложкою молока і повністю змастити булочки. Шматочки сосиски змастити кетчупом, зверху посипати тертим сиром (на бажання, змішати сир з тертим часником і зеленню). Випікати у попередньо розігрітій духовці при 180 °С 25 хв. Стежте за своєю духовкою.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також спробувати приготувати сосиски в тісті за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook