Мариновані кабачки з гірчицею
- На баночку 0,5 л: 2 зубці часнику, 2 лаврові листки, 2-3 горошини духмяного перцю, 5 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка гірчиці у зернах.
- Маринад: 1 л води, 3/4 скл. оцту (9%), 2 ст. ложки солі, 1 скл. (250 мл) цукру. Кабачки (найкраще молоді, невеличкі; якщо великі – вирізати серцевину).
Зварити маринад. Кабачки порізати брусочками або кружечками, скласти у банки, залити маринадом, стерилізувати 10 хв, закрутити. Тут ідеальні пропорції солі, цукру та оцту, тому нічого змінювати не варто.
Рецептом поділилася Світлана Єдинець
Спробуйте також приготувати:
- Кабачки без стерилізації “Пальчики оближеш”. Мариную так 15 років! Хто пробував – просив рецепт!
- Кабачки консервовані. Скільки б не закрила, завжди мало!
Post Views: 41