Торт “Наполеон”, який люблять усі. Рецепт на будь-яке свято

Якщо хочете приготувати торт, який сподобається усім, печіть "Наполеон" і не прогадаєте! Маю для вас чудовий рецепт!

Торт “Наполеон”

Форма 25Х25 см. Тісто: 900 г борошна + 600 г масла перетерти в крихту. Додати: 2 яйця (збовтати), 300 мл води холодної, 1,5 ст. ложки оцту, дрібка солі. Замісити тісто і покласти в холодильник на ніч.
Тісто поділити на 10-15 частин, кожну тонко розкотити на пергаменті, прикладеному до звороту форми для випікання. Обрізати все зайве. Наколоти тісто виделкою. Випікати окремо кожен корж при 200°С близько 10-20 хв.
Крем: 8 жовтків, 400 г цукру, ванільний цукор, 100 г борошно, 1,5 л молока, 400 г масла.
8 жовтків збити з 400 г цукру, ванільний цукор. Додати 100 г борошно, добре вимісити лопаткою і додати 300 мл холодного молока. 1,2 л молока довести до кипіння і додати в раніше підготовлену суміш, постійно збиваючи міксером. Поставити на вогонь і довести до загустіння. Накрити харчовою плівкою впритул. Збити 400 г масла до пишної маси і ввести заварну частину, не перестаючи збивати. Кожен корж змастити кремом і дати вистоятися не менше 12 годин. 2 коржі я поламала на крихту і обсипала цією тортик.
Рецепт і фото Оксани Копиняк. Більше рецептів цієї господині можна побачити тут.

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook