Пухкий шоколадний кекс
200 г борошна, 240 мл гарячої води, 120 мл олії, 200 г цукру, 100 г какао, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі,
100-150 г вишень (я давала цукати) та горіхів (давала арахіс).
До води додати цукор і розмішати до повного його розчинення. Дати охолонути до кімнатної температури. Додати олію, борошно просіяне разом з какао та розпушувачем. І з’єднати з рідиною. За допомогою міксера все добре збити, тісто виходить як густа сметана.
Горіхи (арахіс) злегка підсушити (підсмажити), і ледь подрібнити. Додати до тіста разом з цукатами і все вимішати. Вилити в форму, застелену пергаментом.
Випікати при температурі 180 °С 1 год. Якщо потрібно, то випічку накрити пергаментом через 40 хв випікання.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Готовий гарячий кекс через 5-10 хв витягнути з форми і залишити до повного охолодження (краще на ніч), тому що гарячим він дуже крихкий. Можна притрусити пудрою. Можна пекти також у мультиварці.
Рецепт Тані Козак, пекла і фотографувала Оксана Копиняк. Більше рецептів цієї господині можна побачити тут.
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 44