Шоколадні капкейки
Для капкейків: (10 великих): 3 яйця, 100 г цукру, 1/2 ч. ложки розпушувача, дрібка солі, 80 г борошна, 25 г какао, 35 г масла, 40 г молока.
Молоко розтопити з маслом. Змішати сухі інгредієнти. Яйця збити з цукром до білої пухкої маси, додати спочатку сухі складники, а потім молочну суміш. Викласти у формочки і випікати при 170 ОС 20-25 хв.
Крем: 320 г вершків (від 33%), 100 г молочного шоколаду, 50 г чорного шоколаду.
120 г вершків довести до кипіння, зняти з вогню, додати шоколад, добре розмішати (якщо потрібно, можна перебити чуть блендером). Коли маса стане однорідна, додати решту (200 мл) холодних вершків і пробити блендером. Накрити плівкою в контакт і поставити у холод на 6-8 год. Потім добре збити до густого крему.
Для начинки: шоколадний ганаш (розтопити шоколад і додати трішки олії, щоб він не загус) і вишневий конфітюр.
У капкейків ложечкою дістати серединку, висадити за допомогою кулінарного мішечка трошки шоколадного ганашу, далі шар вишневого конфітюру і далі шоколадний крем. Крем виходить стабільний, чудово тримає форму, але капкейки треба ставити в холодильник.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 41