Як заточити ножі м’ясорубки: простий прийом

Щоб легко змолоти м'ясо на фарш, потрібно, щоб ніж у м'ясорубці був гострим. Ми підкажемо спосіб заточування, який підходить як для ручних, так і для електричних м’ясорубок.

Купований фарш не зрівняється із зробленим своїми руками. Вдома можна зробити суміш зі свинини, яловичини, сала тощо, зробити курячий фарш з філе, а не зі шкірок. А головне – такий фарш зі 100% м’яса (причому свіжого і якісного!), а не м’ясних відходів.

А щоб змолоти швидко м’ясо, потрібна хороша м’ясорубка, а скоріше – її гостро заточені ножі. Сьогодні ми розповімо, як нагострити ножі м’ясорубки без сторонньої допомоги. Для цього вам знадобиться лише листок дрібнозернистого наждачного паперу.

Принцип роботи м’ясорубки полягає в тому, що м’ясо перемелюється між гвинтом і сіткою. Це як робота ножиць – папір ріжуть два дотичних леза.

Можна провести експеримент. Вирізати смужку паперу і вставити в дірочку сітки, покласти зверху гвинт і провернути його, як би зрізаючи папір. Якщо гвинт і сітка не заточені, папір просто зігнеться і прослизне між ними. Точно так само і м’ясо погано перерізується і намотується на рухому частину.

Отже, як правильно точити. Важливо покласти лист наждачного паперу на абсолютно рівну поверхню. Це може бути невеликий шматок скла. Взяти гвинт і злегка натискаючи робити кругові рухи проти годинникової стрілки, поки поверхня не стане блискучою і відполірованою.

Ті ж самі обертання зробити з сіткою. Ці оброблені поверхні при складанні м’ясорубки треба з’єднувати завжди разом цими сторонами, при цьому буде створюватися ефект ножиць, що самі загострюються.

Тобто сітку завжди треба ставити однією стороною!

Все наточене, і тепер можна продовжити експеримент. Так само просунути в сітку смужку паперу і провернути через неї гвинт. Папір зріже, як лезом.

Тепер треба добре промити під водою детальки і можна користуватися новою м’ясорубкою. Цей спосіб заточки підходить як до механічних, так і до електричних м’ясорубок.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook