Пісні чебуреки
- Тісто: 150 мл кип’ятку, 0,5 ч. ложки солі, 50 мл олії, 200 – 300 г борошна.
- Начинка 1: 200 г печериць чи інших грибів обсмажених на олії з цибулею + 300-400 г товченої вареної картоплі.
- Начинка 2. Тушкована капуста з цибулею та морквою + варені яйця порізати в охолоджену капусту.
У борошно влити кип’яток, додати сіль та олії, замісити тісто, спершу ложкою, потім руками. Тісто виходить еластичне, м’яке, до рук не липне. Розділити тісто на 10 частин. Якщо є ваги, то можна відважувати десь по 50 г. Зробити кульки. Потім кожну тоненько розкотити, на один бік, відступаючи від краю, накласти начинку, накрити іншою стороною тіста, гарно защипнути, щоб під час смаження не розкривалось.
Підготовлені чебуреки покласти на сковороду з розігрітою олією і обсмажити з обох боків до апетитного кольору. З цієї кількості тіста виходить 10 чебуреків.
Рецепт і фото Юлії Зубко
Спробуйте також приготувати:
- Бомбезні чебуреки з хрусткою скоринкою. Сім’я оцінила на 10 балів із 10!
- Чебуреки, які вдаються завжди. Тісто тоненьке, хрумке і не тріскає при смаженні!
Post Views: 39