Одні підійдуть на кожен день, інші будуть доречними для якось по-особливому приводу. Головне проявити трохи фантазії і готувати з любов’ю. А ми підкажемо цікаві ідеї з простих продуктів. Можливо, вас зацікавлять рецепти на food.obozrevatel.com. Обозреватель онлайн постійно публікує нові варіанти з фото і докладними описами.
Ситно: лазанья з м’ясом
Класична лазанья з м’ясом – дуже смачне і ситне блюдо. Над його створенням доведеться потрудитися, зате результат буде відмінним. Складові:
- листи лазаньї – близько 400 г;
- фарш яловичини – 700 г;
- цибулина – 1 штука
- часник – 3 зубці;
- морква – 2 штуки;
- селера – 3 штуки;
- перець солодкий – 1;
- молоко – 1 літр;
- масло вершкове – 100 г;
- борошно – 100 г.
Цих продуктів вистачить на 6 порцій. Порядок приготування:
- Зробіть на помідорах надрізи-хрестики, покладіть їх у киплячу воду, витримаєте секунд 20, воду злийте. Знымыть з помыдорыв шкырку, порыжте. В оливковій олії приготуйте соус з часником, цибулею і томатами – тушкуйте 10 хвилин. Потым додайте терту моркву і витримайте ще хвилин 7.
- З’єднайте підливу з фаршем з яловичини, розімніть все лопаткою, змішайте з овочами. Готуйте 20 хвилин на помірному вогні.
- Додайте селеру і болгарський перець, перемішайте.
- Зробіть соус бешамель з вершкового масла, борошна, перемішайте все ретельно, щоб не було грудочок. Введіть молоко і продовжуйте варити до консистенції рідкої сметани.
- Збирайте лазанью, деякі листи потрібно попередньо відварювати у воді. Змастіть форму маслом і починайте викладати листи з шарами начинки, залийте все соусом бешамель, присип тертим сиром.
- Запікайте близько 40 хвилин при 180 градусах.
Лазанья – дуже смачна і ситна страва. Ваш чоловік залишиться в захваті!
Романтично: салат “Вибух смаку”
Якщо хочете здивувати чоловіка, приготувати щось смачне, ситне і незвичайне до вина, зробіть салат Вибух смаку. Подається він у маленьких кошиках або тарталетках, прикрашається зернятками граната. Складові:
- шинка – 250 г;
- огірок – 1-2 штуки;
- яйце – 3 штуки;
- горіхи – 30 г;
- зернятка граната – 50 г;
- часник – 2 зубці;
- майонез – на свій смак.
Покроковий рецепт:
- Відваріть яйця і дайте їм охолонути.
- Наріжте огірки, яйця, шинку на дрібні кубики, додайте часник і горіхи.
- Заправте все майонезом, змішайте, посоліть.
- Розкладіть салат у тарталетки.
- Зробіть декор з гранатових зерен.
Готово – подавайте до столу.
Швидко: теплий салат з куркою
Теплий салат – цікавий кулінарний рецепт. На приготування страви у вас піде трохи часу. Складові:
- салат – за смаком;
- помідори – 3-4 штуки;
- огірок – 1-2 штуки;
- твердий сир – 60 г;
- філе курки – 200 г;
- оливкова олія – 2 ложки;
- мед – 2 ложки;
- сік лимона – 2 ложки;
- насіння.
Як приготувати:
- Наріжте огірки, помідори, порвіть салат.
- М’ясо відваріть або обсмажте на грилі, додайте сіль і спеції.
- Наріжте брусочками твердий сир.
- Викладіть на тарілку овочі, зверху курку, шматочки сиру.
- В окрему піалу налийте мед, додайте в нього сік лимона й олію. Використовуйте в якості заправки.
Готово! Залишиться посипати страву насінням і можна подавати до столу. Приємного вечора!