Італійські сири: назви та короткий лікбез

Чим італійські сири відрізняються від сирів з інших країн? Пармезан - “король сирів”, чи так це насправді?

Італійська кухня відома на весь світ своєю вишуканістю та історією, в тому числі завдяки своїм сирам. Ці сири можна знайти не лише в спеціалізованих магазинах, але й на поличках звичайних магазинів. Якщо ви хочете дізнатися більше про цей продукт, завітайте на procheese.ua, де великий вибір сирів на будь-який смак!

Пармезан

Один з найвідоміших сирів у всьому світі. Цей сир захищений знаком якості DOP та географією. Тобто цей сир можуть виробляти тільки на визначеній території. Відрізняється крихкою структурою, пікантним смаком та своєю універсальністю. Може додаватися як до сирних тарілок, так і до різних страв. Наприклад піци, випічки, лазаньї. В Італії цей сир називають королем серед всіх сирів.

Грана Падано

Класичний італійський сир, визрівання котрого відбувається протягом 9-20 місяців, в залежності від рецептури. Має солоний, пікантний смак з нотками горіху. Структура зерниста. Грана Падано добре смакує з італійськими червоними винами, з додаванням цього сиру роблять соуси та готують багато страв. Італійці часто сперечаються, який сир кращий, пармезан, чи Грана Падано, адже ці сири схожі. І як питання “що з’явилося раніше, курка чи яйце”, так і питання, який сир кращий, залишається відкритим.

Маскарпоне

Ніжний, солодкий та незабутній — так характеризують цей сир, адже він ідеально підходить для приготування соусів та десертів. Пробували колись чізкейк? Велика вірогідність, що він був саме із свіжим сиром маскарпоне.

Серед найпопулярніших десертів з цим сиром можна виділити:

  • Чізкейки
  • Тірамісу
  • Млинці
  • Морозиво

Моцарела

Цей сир легко впізнати, адже він продається у невеликих упаковках з розчином, у якому зберігаються м’які, круглі, білі кульки, які і є сиром моцарела. За розміром ці кульки можуть відрізнятися, тому звертайте увагу на упаковку.

На смак моцарела може здатися злегка пріснуватою, це тому, що цей сир добре підкреслює смак та не перебиває інші інгредієнти. Наприклад, якщо ви використовуєте в піці 2 сири, пармезан і моцарелу, то моцарела підкреслить смак пармезану та додасть легку сливову нотку. Ну і звісно, весь сир зробиться  дуже тягучим, що не тільки додасть смаку піці, а й візуально прикрасить.

Всі бачили рекламу, де сир тягнеться на 15-20 сантиметрів і більше? Все це завдяки моцареллі.

Серед інших особливостей цього сиру можна відзначити низьку калорійність. В середньому це 280-320 калорій, що робить цей сир ідеальним для тих, хто сидить на дієті. Його можна додавати в теплі салати та канапки.

Італійські сири це лише невелика частина зі всіх сирів у світі. Тому, якщо ви хочете ще більше зануритися у світ сирів, заходьте на сайт proCheese, де професійні експерти завжди вам підкажуть який сир краще підійде саме вам!

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook