Торт “Наполеон”
Коржі: 0,5 кг маргарину, 5 скл. борошна (по 200 мл), 1 яйце, 1,5 ст. ложки оцту, вода (приблизно 270 мл). Крем: 3 скл. молока, 7 жовтків, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки з чубком борошна, ванільний цукор (за смаком), 200-300 г масла.
0,5 кг маргарину “Слойка” перетерти з 5 (200 мл) склянками борошна. Тим часом у чашу з позначками (мірну склянку) розбити 1 яйце та збити з 1,5 ст. ложки оцту та додати води так, щоб вийшло разом 350 мл. І вилити це у суху суміш. Вимішати. Тісто виходить м’яке. Сформувати ковбаску та поділити на 12-16 рівних частин. Кожний шматочок обкачати в борошні та окремо скласти в кульочки і покласти в морозилку. Так тримати до тих пір, поки не потрібно випікати. Далі діставати з морозилки, розкочувати, проколювати виделкою і випікати до готовності.
Крем: 2 скл. молока закип’ятити. В другій каструлі: 7 жовтків збити з: 1 скл. цукру, 2 ст. ложки з чубком борошна, ванільний цукор (за смаком), 1 скл. холодного молока. Всю цю суміш добре вимішати та помаленьку вести у кипляче молоко, довести до кипіння, весь час помішуючи. Охолодити до кімнатної температури. 200-300 г масла збити міксером і потроху влити вже охолоджену кремову суміш.
Коржі перемащувати не дуже щедро, обсипати крихтами з коржів. Можна перемащувати по черзі заварним кремом і кремом зі збитого вареного згущеного молока і масла.
Рецепт Віки Маслової
Спробуйте також приготувати: