Торт “Прага”
Форма 22 см. Тісто (просто супер шоколадне): 250 г борошна, 200 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка соди (без оцту!!!), 1 п. ванільного цукру, 0,5 ч. ложки солі, 60 г какао, 3 яйця, 120 мл олії, 200 мл кип’ятку.
Змішати просіяне борошно, цукор, ваніль, сіль, розпушувач, соду. Влити олію і додати яйця. Перемішати вінчиком. У просіяне какао додати кип’яток, перемішати, щоб розчинилося какао, і вилити до того, що ви розмішали. Гарно все вимішати вінчиком до однорідності (тісто, як густа сметана).
Форму вистелити пергаментом та вилити тісто.Накрити верх фольгою (фольгу попроколювати) та поставити у духовку, розігріту до 170 ОС, пекти 25 хв. Далі фольгу зняти і пекти ще 20-25 хв (до сухого сірника). Витягнути, витримати у формі 5 хв і перевернути на решітку верх дном до повного охолодження.
Крем: 500 мл молока, 150 г цукру, ваніль, 1 п. ванільного пудингу (або 40 г кукурудзяного крохмалю). Все розмішати і поставити варити, постійно помішуючи. Охолодити і збити з 250-300 г масла. Додати 0,5 б. вареного згущеного молока та ще раз збити до однорідності.
У коржа зрізати шапочку (якщо є) та розрізати на 3 рівні частини. Обов’язково коржі просочити водою, розведеною з цукром або згущенкою (!!!). Я збирала торт у роз’ємній формі.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 53