Мафіни з яблучною начинкою і кремом “Пломбір”

Цей рецепт тіста - універсальний. З нього можна пекти коржі для тортів, кекси і навіть святкові мафіни з начинкою і прикрашені кремом. Виходять дуже пишні і смачні!

Мафіни з яблучною начинкою і кремом “Пломбір”

Тісто

4 яйця, 2 скл. цукру (можна 1,5), 1 скл. молока, 1 скл. олії, 1 п. ванільного цукру, 1 п. розпушувача (18 г), 3 ст. ложки какао, 2 скл. борошна.
Яйця, цукор і ванільний цукор збити до пишності. Додати олію і молоко кімнатної температури. Вимішати. Борошно, какао і порошок до печива змішати і додати до рідкої маси. Легко збити міксером або вимішати лопаткою. Пекти в металевих формах для кексів, попередньо змащених олією, при температурі 175-180 ОС. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Кекси пекла звечора, тому залишила їх на столі, прикривши рушником.

Крем “Пломбір” на сметані

400 г сметани (можна магазинної), 6 ст. ложок цукру з гіркою (можна на свій смак), 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 1 ст. ложка борошна, 2 жовтки, 200-400 г масла. 
Сметану влити до миски, додати жовтки і добре збити їх вінчиком. В окремій посудині змішати крохмаль, борошно та цукор. Вимішати і поступово всипати до сметани, добре вимішуючи вінчиком чи силіконовою лопаткою. Поставити на водяну баню і варити суміш, постійно помішуючи, до загустіння (близько 20 хв). Охолодити. Масло збити до пишності і потрохи додавати охолоджену сметанну масу. Добре збивати до однорідності. До крему я додала харчовий барвник.

Начинка

Яблука почистити від шкірки, потерти на буряковій тертці. Додати цукру до смаку і десь 2 ст. л. води. Поставити на вогонь і помішуючи проварити до кашоподібного стану. Це зайняло десь 7 хв. Додатково ще перебити блендером і поставити для остигання.
В кексах насадкою для крему та кавовою ложкою зробити виїмки. За допомогою кондитерського мішка витиснути в них яблучну масу. Зверху, знову ж таки за допомогою кондитерського мішка з насадкою, викласти крем.
Рецепт і фото Лесі Сенько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook