Торт з маком, медом, горіхами і яблучним компоте
Форма 26 см. Горіховий корж. 4 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. л. натурального меду, 3 ст. л. олії, 1 ч. л. соди, погашену оцтом, 1 скл. перемелених горіхів, 2 скл. борошна.
Горіховий корж. 4 яйця старанно збити з 1 скл. цукру, додати 3 ст. л. натурального меду, 3 ст. л. олії, 1 ч. л. соди, погашену оцтом, 1 скл. перемелених горіхів та 2 скл. борошна. Легко вимішати. З даної порції випекти два коржі при температурі 175-180 ОС до сухої шпажки.
Маковий корж. 100 г маку, 130 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 4 великі яйця, 130 г цукру, 30 мл олії та 40 мл окропу.
100 г маку перемолоти в кавомолці. Мак вимішати із 130 г борошна і 1 ч. л. розпушувача. Збити 4 великі яйця з 130 г цукру до білого і пишного. Обережно ввести сухі інгредієнти (в декілька прийомів) в яєчну масу і легко вимішувати. Додати 30 мл олії та 40 мл окропу. Легко вимішати. Вилити у форму, дно якої вистелене пергаментом. Після випікання дати постояти у формі 15-20 хв.
Яблучний компоте. На 1 шар (таких треба 2): 400 г яблук, желатину 8 г + 30 мл води, цукор 60-80 г, води 50 мл, крохмаль кукурудзяний 1 ч. л., лимонний сік 1 ст. л.
Замочити желатин холодною водою. Обчистити яблука і порізати невеликими кубиками, додати цукор, сік і частину води. Проварити, помішуючи, до розчинення цукру. Стежити, щоб яблука не розлізлися. Розвести крохмаль рештою води, додати до яблук і проварити, помішуючи, ще буквально хвилину. Вимкнути вогонь, додати розчинений желатин і добре вимішати яблука. Яблука вилити у форму, вистелену харчовою плівкою і поставити в холодильник. Компоте робити в формі діаметром 20 см.
Крем 1; 250 г масла збити із 1 скл. цукру-пудри, потім додати по ложці 200-250 г сметани (можна магазинної, маса гарно збивається) і 0,5 скл. тертих горіхів. Але кількість інгредієнтів в масі можна корегувати до свого смаку.
Крем 2 – заварний. Заварити 1 п. польського сметанкового пудингу + 0,5 л. молока + цукор до смаку. Збити десь 250 г вершкового масла до білого і по ложці додати охолоджений пудинг. Збити до пишності.
Збирати торт у кондитерському кільці; горіховий корж – крем 1 – яблучний компоте – крем 2 – маковий корж – крем 2 – яблучний компоте – крем 1 – горіховий корж. Поставити на 8 год в холодильник.
Потім обмастити його ганашем із білої кондитерської глазурі і масла, поставила на ніч в холодильник, а зранку зробити фінішне покриття.
Торт смачний, досить ситний. Вийшов десь 12-13 см висотою (без квітів) та вагою 4 кг.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 84