Польський торт “Вузетка”
- На 1 порцію тіста: 250 г маргарину чи масла, 1,5 скл. цукру, 4 ст. ложки води, 3 повні ст. ложки какао, 1 ст. ложку спирту, 3 яйця, 1,5 скл. борошна і 1 повну ч. ложку розпушувача. Для круглого торта діаметром 25-26 см треба 1,5 порції.
250 г маргарину чи масла, 1,5 скл. цукру, 4 ст. ложки води, 3 повні ст. ложки какао – перетопити і декілька разів заварити (я доводжу все до кипіння, відкладаю на 1 хв набік, а потім знову ставлю на вогонь, закипіло – ще раз набік і так ще один раз). Коли маса охолоне, додати 1 ст. ложку спирту, 3 жовтки, 1,5 скл. борошна і 1 повну ч. ложку розпушувача. Перемішую. Окремо збити 3 білки із щіпкою солі до стійких піків. Додати до тіста і легко вимішати. Тісто можна пекти одним коржем, але я відразу ділю його на 3 частини. Пекти при 175-180 ОС до сухого сірничка.
- Крем. 0,5 л молока, 5 ст. ложок манної крупи, 1 скл. цукру, 350-400 г масла.
0,5 л молока, 5 ст. ложок манної крупи і зварити густу манну кашу, постійно помішуючи. Прокипить 5 хв, додати 1 скл. цукру, ще трохи кипить. Манну масу охолодити. Збити 350-400 г масла і в декілька прийомів додати манну кашу. Збити до пишності. Вкінці додати лимонну цедру і сік до смаку.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:
- Торт “Спартак” на сковороді. І духовки не треба!
- Торт “Спартак” литий. Простіший і смачніший, ніж класичний!
Post Views: 86