Родинний рецепт вареників з капустою
Тісто: 3 скл. борошна приблизно, 3-4 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі, 1 скл. кип’ятку.
Борошно просіяти, додати сіль, олію. Залити кип’ятком, замісити тісто, накрити рушничком на хвилин 20-30, щоб відпочило, як говорила моя бабця.
Начинка дуже проста, але в моїй сім’ї улюблена, родинна. Картоплю відварити, заправити жареною цибулькою, потовкти. Відварити квашену капусту до готовності, щоб була м’яка, добре віддушити, дрібно посікти ножем. Додати до картоплі і добре вимішати, я товчу ще раз. Пропорція картоплі і капусти має бути однакова – мисочка картоплі і така ж мисочка капусти.
Ліпити вареники, варити і наминати зі сметанкою за обидві щоки. Пробуйте!
Рецепт і фото Лілії Мацько
Ці рецепти вам точно стануть у пригоді!
Post Views: 28